Over Johan.

Het bekende Hamerstraatgebied aan het IJ heeft zich ontwikkeld tot een inspirerend stukje Amsterdam. Het heeft een natuurlijke aantrekkingskracht op (creatieve) ondernemers en mensen met ambitie. Johan. biedt hen ruimte, letterlijk en figuurlijk.

Het gebouw aan de Johan van Hasseltweg is in 2008 gebouwd en ligt met de kopse kant aan het water. De gevels van beton, glas en beplating delen een knipoog uit naar het industriële verleden van dit gebied. En de ruimtes binnen? Die zijn licht, ruimtelijk en nog helemaal naar je hand te zetten.

Voor wie is Johan.?

Het getransformeerde Hamerstraatgebied werkt als een magneet op ondernemers. Logisch, het is een plek waar beweging in zit, waar dingen kúnnen. Een plek die de fantasie prikkelt. Ideaal voor kleine industrie, creatieven uit de mode-, architectuur- en mediawereld, en voor iedere andere ondernemer die zich graag omringt met energieke bedrijvigheid en nieuwe initiatieven. Johan. biedt hen comfortabele, goed geoutilleerde werkruimtes voor toegankelijke prijzen.

Waar vind je Johan.?

Johan. ligt aan de Johan van Hasseltweg 2-32 in Amsterdam-Noord, op 250 meter afstand van het toekomstige station van de Noord/Zuidlijn. Het bevindt zich in het upcoming Hamerstraatgebied, waar ook Hotel de Goudfazant gevestigd is, en ligt met de kopse kant aan het IJ. In de omgeving vind je Pand Noord, De Overkant, Op Zeezand en de Zamenhofstraat. Hier houden de meest uiteenlopende partijen, waaronder modemerk GSUS, kantoor. Ook Overhoeks, het EYE filmmuseum, ALab, de Tolhuistuin en het NDSM terrein zijn dichtbij.

Bereikbaarheid

Johan. is zowel per fiets en het openbaar vervoer als met de auto makkelijk en snel bereikbaar. Zowel vanaf Amsterdam Centraal Station als vanuit Amsterdam Oost kun je meermalen per uur gratis met de pont naar Amsterdam-Noord varen en vice versa. Je fiets neem je gewoon mee. Met bus 32 en 33 kost het je vanaf Centraal Station slechts 7 minuten om bij Johan. te komen. Ook met de auto is Johan. vanaf de ring A10 goed bereikbaar via de Coentunnels, de Piet Heintunnel en de IJ-tunnel. Bestemming bereikt? In de omgeving van Johan. kun je goed parkeren.

De Noord/Zuidlijn heeft ook een halte ‘ Johan van Hasseltweg’ op 600 meter afstand van Johan..